Low Fly Quintet

lfq

 

 

 

 

 

 

Ny plate: Stop For a While

 

Low-Fly Quintet” består av:
Camilla Tømta, vokal.
Siri Snortheim, cello
Uri Sala, kontrabass
Ole Gjøstøl, piano
Skjalg Lidsheim, slagverk

Low-Fly Quintet @ Losen Records

Losen Records gleder seg til å presentere denne kvintetten som har base i Hamardistriktet, for verden. Kvintetten skriver lekne, sarte og rå originallåter inspirert av vokaljazzen fra første halvdel av 1900-tallet. De tolker også kjente og ukjente låter fra samme epoke. Kvintetten har skapt et musikalsk utrykk som gir lytteren en følelse av å befinne seg på en dunkel, røykfylt jazzklubb i New Yorks bakgater. Med sin spesielle besetning, vokal, cello, piano, kontrabass og trommer, har de skapt et helt eget utrykk som besnærer, overrasker, muntrer opp og berører.

Low-Fly Quintet

Besetningen i denne kvintetten er både tradisjonell og utradisjonell; trommer, kontrabass og piano skaper en trygg base, mens celloen gir en mulighet til å utforske lydbilder som ikke er så vanlige i sjangeren. Medlemmenes ulike musikalske bakgrunn og spesielle instrumentelle sammensetning gjenspeiles i deres tolkninger. Low-Fly Quintets vokalist, Camilla Tømta er en dyktig tekstformidler. Du vil ikke bare forstå betydningen av ordene, men føle den. Det er tydelig at budskap er viktig for kvintetten og musikerne viser dyktighet og oppfinnsomhet i oppbygning rundt den tekstlige tematikken. I løpet av platas ti spor er man innom hele det følelsesmessige spekteret fra rå hverdagsrealisme til drømmende hverdagsflukt. Det varierer fra varme, omfavnende kjærlighetssanger til mørke livsbetraktninger. På «Stop For A While» tar Low-Fly Quintet deg med på en reise; en sjarmerende, morsom, sensuell, energisk og unik opplevelse.

Geirr Lystup har skrevet en tekst i coveret som maler ut i diktform den kombinasjonen av sårhet, råskap og nostalgi som Low-Fly Quintet utrykker gjennom musikken sin:

Når Camilla synger Blir Mjøsbrua lang
Rekker fra Hamar til New York City
Når Camilla synger åpner hjerter seg
Tida åpner seg, hundre år kommer til os
Ella Fitzgerald smiler
Bessie Smith stumper sigaretten og lytter: After You´ve Gone
Når Camilla synger danser celloen
Gråter som en sax: Black And Blue
Pianoet folder vingene ut
Med svarte og hvite fjær Cymbalene skjelver og kontrabassen
Fylles av rav og tidevann:
But Beautiful
Når Camilla synger bestiller Radka Toneff
Black Coffee
Og slepper ei tåre ned:
Stop For A While, stop for a while
Men jazzen kan ingen stanse
Over alle bruer Gjennom alle hjerter
Gjennom all tid
Vandrer han vår trofaste gamle elsker
Kommer når vi minst venter det
Skriver med lys på vår innerste vegg
A Sweeter Dream
Mens han mumler i skjegget:
I Want To Be Evil
Så snur han seg og går
Videre, alltid videre